Als één van de champagne-ambassadeurs in Nederland, sinds 2007, en gezien mijn persoonlijke en professionele passie voor champagne kan ik mijn geluk niet op! Om te vieren dat champagne sinds kort op de Werelderfgoedlijst staat.
’Elke champagne is uniek en geschikt voor een specifiek moment, jouw moment! Champagne ontwikkelt zich ook na opening van de fles nog door in ’t glas en in je mond. Sterker nog, een mooie champagne maakt de innerlijke mens vrolijk en gelukkig. Champagne is uniek, een beleving … Emotie!’
Nederland houdt van champagne. De Nederlandse champagnemarkt is de sterkste groeier in de Europese Unie. In 2017 hebben de verzendingen van Champagne-flessen naar Nederland een belangrijke groei met 7,7% in volume en 11,1% in waarde gekend. Nederland is hiermee wereldwijd de dertiende Champagne-invoerder met 2 536 816 naar Nederland verzonden flessen in 2017.
Vroeg in de 20e eeuw ontstond het Comité Champagne, dat de belangen van zowel de champagneboeren als de consumenten behartigt. Op het gebied van economie, milieu, communicatie, maar ook heel veel onderzoek en marketing. Deze unieke structuur van het Comité Champagne zelf was ook een reden van Unesco om champagne aan de Werelderfgoedlijst toe te voegen.
Sinds 2005 heeft het Comité Champagne een Europese wedstrijd van ambassadeurs opgericht. Het heeft vooral als doel om extra aandacht te geven aan de wijndocenten en de kennis over Champagne bij sommeliers en liefhebbers/consumenten te vergroten!
Geïnteresseerd in een champagne experience? Neem vrijblijvend contact met me op door hiernaast op de contact button te klikken.
Vorig jaar werd ik tijdens de jaarlijkse Horecava, de horecavakbeurs in Amsterdam, door Commandeur Daam Scharloo van de ‘Confrérie du Sabre d’Or’ verrast met het ‘Diplôme de Sabreur’. Super blij met mijn nieuwe champagne diploma. Na het behalen van mijn title ‘Ambassadeur de Champagne’ vind ik dit een hele trotse verrijking.
Het broederschap genaamd ‘Confrérie du Sabre d’Or’waar Daam Scharloo één van de ambassadeurs van is heeft Franse wortels.
Het sabreren met een champagnesabel, zoals het open slaan van een champagnefles met een champagnesabel officieel heet, is afgeleid van het Franse woord ‘sabre’. Dit betekent sabel. De geschiedenis van de traditie gaat ver terug. In de tijd van Napoleon ontstond de zogenoemde sabrage. Wanneer er een feestje te vieren valt, grijpt men graag terug op deze traditie. Men zegt altijd: ‘De kurk van een champagnefles knalt niet, maar wordt met een zachte zucht voorzichtig uit de hals gedraaid.’ Een meer spectaculaire manier van openen is dus het sabreren.
Klik hiernaast op contact, laat een bericht achter en dan neem ik contact met u op voor een offerte op maat.
Er kan een enorme kracht vrij komen. Kurken kunnen snelheden van meer dan 200 kilometer per uur bereiken. So don’t try this at home… laat dat maar aan mij, de sabreur over!
Contact
Share On