Met dít nieuwe drankje maak je het kind en de volwassene in jezelf blij: Frosé
Frosé oftewel Frozen Rosé Cocktail is een verkoelend drankje, dat nog het meeste weg heeft van een slushpuppie. Maar dan eentje speciaal voor volwassenen vanwege de alcohol.
Er zijn diverse variaties mogelijk, maar dit mijn persoonlijk favoriet en deze maak ik zelf regelmatig tijdens festivals in de wijnbus.
Frosé met vlierbloesemsiroop
bevroren rosé
een scheutje (naar smaak) gekoelde vlierbloesemsiroop
verse aardbeien, watermeloen en/of frambozen naar keuze
Rode Vermouth (of vodka als je niet van Vermouth houdt)
Een dag van te voren je ijsblokjes-houders met rosé wijn vullen en invriezen. De volgende dag leeg je deze in de blender. Voeg daarna de vlierbloesemsiroop in de blender naar smaak toe (licht zoet-half-zoet). Snij het fruit in stukjes en doe het daarna in de blender erbij. Je moet het drankje gelijk serveren voor het crused ice effect. Ter versiering kun je bijvoorbeeld verse aardbeien, meloen of frambozen toevoegen. En dan Genieten maar, proost!
Share On