Houd je niet van sterke drank? Gebruik dan mijn succesvolle 30 min glühweinrecept, werkt prima! Schenk 300 ml rode wijn* in een steelpannetje en voeg 1 à 2 citroen- en 1 à 2 sinaasappelpartjes toe. Doe daarna een kaneelstokje, drie kruidnagels en een steranijs (te koop bij de grotere supermarkten, bio-winkels en toko’s) erbij.
Dit mengsel verwarm je op een laag (!) vuur. Blijf ruim onder het kookpunt, want alcohol verdampt bij 80 graden en voor het opwarmende effect moet de alcohol tenslotte behouden blijven. Laat de kruiden en het fruit minimaal 15 minuten in de wijn trekken op laag vuur. Zeef de glühwein en roer er naar smaak wat suiker door. Knijp ook eventueel wat sinaasappelsap door de wijn. Warm serveren. Heerlijk met een fikse herfstbui op de achtergrond…
*Om deze glühwein te maken heb je een soepele, fruitige niet al te zware rode wijn nodig. Het hoeft zeker geen topwijn te zijn, maar doe ook weer niet te zuinig, want dat komt dit heerlijke drankje niet ten goede.
Share On