En heb je net als ik iets te veel rosé op voorraad?
Rosé is bij uitstek een drankje waarbij sfeer allesbepalend is. Daarom hebben we op een regenachtige, koude dag zin in een glas warme, kruidige wijn en tijdens een lunch aan het strand in een glas knisperend frisse, rosé wijn!
Hiervoor heb ik de oplossing, maak van je flessen rosé wijn een heerlijk glas warme, kruidige bisschopswijn!
Snijd een aantal sinaasappels en limoenen doormidden en steek er een aantal kruidnagels in. Schenk de rosé in een grote pan en breng hem met de sinaasappel/limoenpartjes, een aantal kaneelstokjes, steranijs, laurierblaadjes en naar smaak wat ahornsiroop, tegen de kook aan. Laat op heel laag vuur – liefst op een warmhoudplaatje – minstens 1 uur trekken, maar beter nog een aantal uur. Zeef de bisschopswijn en roer er naar smaak wat rietsuiker door. Knijp ook eventueel wat sinaasappelsap door de wijn. Warm serveren in grote glazen, het liefst met een fikse herfstbui op de achtergrond…
Share On