Tegenwoordig bestaat een Hot Toddy met name uit een mix van sterke drank en een warme (vruchten)drank met kruiden of specerijen. Als ik verkouden was, maakte mijn oma altijd Egg Nogg: een heet mengsel van cognac, ei, suikersiroop, slagroom en melk. Onlangs kreeg ik het recept van een nieuwe grogvariant – met Drambuie -, waarvan hieronder het recept.
De Hot Apple Toddy
Vul een glas met 40 ml Drambuie, aangevuld met 60 ml verwarmde halftroebele appelsap, 2 kruidnagels, een schijfje limoen en als garnering een sinaasappelzest. Gebruik een kaneelstokje als roerstaafje. Heb je een slowjuicer in huis? Maak de Hot Apple Toddy met verse appelsap.
De Hot Milk Toddy
Een stoere variant van de grog is de Hot Milk Toddy, gemaakt van bruine rum met warme melk. Neem een mooie gerijpte bruine rum. Schenk 40 ml als basis, aangevuld met 60 ml warme melk. Roer hier 35 gram anijspoeder door, een beetje sinaasappelzest, een snufje kaneel en twee kruidnagels.
Share On